Problem z Plusem

Problem z Plusem

Postautor: Bady » śr gru 30, 2009 8:54 pm

Będąc u babci zabralem ruter ze sobą żeby być OnLine ale teraz tego żałuje.
2 dni na wifi i 20zl, poszło się walić?! Fakt ze pisałem trochę do ery z mixplus jest drogi ale na pewno esy do ery nie mam po dwa zeta.
Dzwonilem raz do Plusa i szanowna wac pana powiedziała ze na swoim komputerku widzi ze było korzystane z internetu, fakt ale sprawdzalem tylko aktualizację, a reszta tylko wifi, jak widziałem ze łączy z WAP to poprostu się rozlaczalem a ta bycz dalej 3ymala ze było korzystane z fona.
Co myślicie o tym? Mama zaraz powina do nich jeszcze raz zadzownic, bo ja jej tylko teraz wulgarami posle.
Bady
 
Posty: 73
Rejestracja: pn gru 21, 2009 10:42 pm
Lokalizacja: Otwock

Postautor: Kluczyk » śr gru 30, 2009 9:35 pm

Twoja wina, że nie kontrolujesz jak Ci się łączy telefon. Nie ma o co się wykłócać moim zdaniem.
Kluczyk
 
Posty: 102
Rejestracja: śr lis 11, 2009 7:13 pm
Lokalizacja: Olsztyn

Postautor: Bady » śr gru 30, 2009 9:48 pm

Ale sory korzystałem tylko z WiFi...
Z tego co powiedziała mi mama po rozmowie z nimi za WiFi się płaci, teraz to pojechali po bandzie, gruubo.
Bady
 
Posty: 73
Rejestracja: pn gru 21, 2009 10:42 pm
Lokalizacja: Otwock

Postautor: Kluczyk » śr gru 30, 2009 10:00 pm

Wydaje mi się, że nie do końca łapiesz o czym mówimy. Musiałeś łączyć się przez gprs i dlatego zapłacisz. Jeżeli połączyłbyś się przez wifi to podejrzewam, że Plus nawet by nie wiedział, że łączyłeś się z internetem. No niestety. ;/
Kluczyk
 
Posty: 102
Rejestracja: śr lis 11, 2009 7:13 pm
Lokalizacja: Olsztyn

Postautor: Bady » śr gru 30, 2009 11:03 pm

ano niestety błąd po mojej stronie, ale temat i tak pasuje. Bo na spokojnie pogrzebałem w fonie i Ruter był przypisany do grupy internet gdzie były ustawienia wap czyli dochodząc do końca wychodzi na to że płaciłem jednak za to WiFi.
Bady
 
Posty: 73
Rejestracja: pn gru 21, 2009 10:42 pm
Lokalizacja: Otwock

Postautor: maxplayer » śr gru 30, 2009 11:05 pm

Bady pisze:jak widziałem ze łączy z WAP to poprostu się rozlaczalem

to jest kluczowa część Twojej wypowiedzi, próby połączenia mogły się kończyć za każdym razem powodzeniem i na starcie zapierało Ci stawkę za transfer, bo tak jest skonstruowana umowa
obrazowo ja w Play płacę 12gr za 100kB, więc jeśli tylko się połączę z internetem od razu płacę te 12 groszy, tak samo jeśli ściągnę 101kB to płacę już 24 groszei tak jest u wszystkich operatorów
sprawdź sobie jaką masz stawkę za neta, bo najprawdopodobniej te niewinne łączenia tak Cie kosztowały
maxplayer
 
Posty: 45
Rejestracja: ndz lis 29, 2009 11:28 am
Lokalizacja: Kraków

Postautor: zbig » czw gru 31, 2009 2:16 am

Ustaw sobie priorytety punktów dostępowych

Ustawienia > łączonść > Sieci docelowe > Internet

U mnie Internet GPRS jest na 8 pozycji a WAP na 9, przed nimi mam ustawione same Hot Spoty. To Ci pomoże uniknąć takich nieprzyjemności w przyszłości
zbig
 
Posty: 162
Rejestracja: śr gru 09, 2009 8:49 pm
Lokalizacja: gq34ghb

Postautor: krzysiek8892 » czw gru 31, 2009 5:41 pm

Albo zrób sobie nowy punkt dostępowy . i ustaw domyślnie ten nowy punkt . I po sprawie.
krzysiek8892
 
Posty: 51
Rejestracja: sob gru 05, 2009 12:01 pm
Lokalizacja: Gubin


Wróć do Plus GSM / Simplus

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron