Kody na Nokie 5530

Sprawy Ogólne oraz Testy, recenzje oraz porównania nasze i naszych użytkowników.

Postautor: kacperkadra » ndz mar 21, 2010 12:45 pm

Kluczyk, Tylko kontakty zapisane na telefonie :] W skrócie - HR + format karty czyści telefon tak, jakbyś wyciągnął go z pudełka :)
kacperkadra
 
Posty: 1192
Rejestracja: ndz sty 03, 2010 12:10 am
Lokalizacja: Elbląg

Postautor: krzysiek8892 » pt kwie 30, 2010 5:03 pm

A jak można zrobić np hard reset gdy np nie działa dotyk ??
krzysiek8892
 
Posty: 51
Rejestracja: sob gru 05, 2009 12:01 pm
Lokalizacja: Gubin

Postautor: Zubek » pt kwie 30, 2010 5:07 pm

Wtedy możesz zrobić format w taki sposób - czerwona słuchawka + zielona słuchawka + włącznik aparatu + on/off
Obrazek
Zubek
 
Posty: 729
Rejestracja: pn kwie 05, 2010 3:13 pm
Lokalizacja: żychlin

Postautor: krzysiek8892 » pt kwie 30, 2010 6:24 pm

Tylko w tej noki jest tez na dotyk zielona i czerwona słuchawka
krzysiek8892
 
Posty: 51
Rejestracja: sob gru 05, 2009 12:01 pm
Lokalizacja: Gubin

Postautor: RadKe12 » pt kwie 30, 2010 7:50 pm

Zubek, W taki sposób można zrobić HR w noki 5800 , gdyż tam przyciski nawigacyjne nie są na panelu dotykowym :) . W naszej nokii chyba nie da rady inaczej zrobić , niż wklepać na klawiaturę kod ...
RadKe12
 
Posty: 235
Rejestracja: wt sty 05, 2010 7:04 pm
Lokalizacja: Radom

Postautor: cray » sob maja 01, 2010 2:22 am

RadKe12, z tego co widziałem na oficjalnym support forum nokia.com, to ta wersja od Zubka działa również na naszej Nokii.
cray
 
Posty: 438
Rejestracja: śr gru 09, 2009 11:03 am
Lokalizacja: Poznań

Postautor: bolinio3 » pn maja 31, 2010 3:25 pm

*#7370925538#
Restartuje kod dostępu oraz zawartość portfela.

*#67705646#
Czyści logo operatora.

nierozumie zawartosc czyli wszystkie pliki
a ten drugi kod to chodzi o logo operatora kolo zegarka czy jak restartuje sie komorke to znika ekran powitalny loga operatora??
bolinio3
 
Posty: 160
Rejestracja: śr mar 17, 2010 4:44 pm
Lokalizacja: Snk

Re: Kody na Nokie 5530

Postautor: pak98 » czw cze 24, 2010 5:01 pm

mi niedziała ten na numer #06#
pak98
 
Posty: 8
Rejestracja: pn kwie 05, 2010 6:11 pm
Lokalizacja: polska

Postautor: Zubek » czw cze 24, 2010 5:03 pm

pak98, nie działa bo źle wpisałeś, powinno być tak *#06#
Obrazek
Zubek
 
Posty: 729
Rejestracja: pn kwie 05, 2010 3:13 pm
Lokalizacja: żychlin

Postautor: maciek2777 » ndz lip 11, 2010 3:46 pm

soft reset można zrobić z ustawień
ustawienia->telefon->zarządzanie tel.->ust. fabryczne->tak
Nokia [COLOR=Red]5530[/COLOR] FreeChoice^C6 + Kingston 8GB + Creative Fatal1ty
maciek2777
 
Posty: 25
Rejestracja: ndz mar 14, 2010 7:12 am
Lokalizacja: Mchw

Postautor: deo » pn sie 09, 2010 9:00 pm

Mi po hard resecie tel sie nie odpala z Karta :/
A zna ktos kod na przywrócenie loga operatora??
deo
 
Posty: 65
Rejestracja: sob maja 01, 2010 12:12 pm
Lokalizacja: Z telefonu!

Postautor: kosa3033 » śr wrz 15, 2010 4:51 pm

witajcie jak moge zresetowac hasło zakazu połączeń jeśli go nie pamiętam a wogóle zostało zablokowane , czy istnieje jakas możliwość odblokowania tego pomóżcie bo nie mogę dzwonić tylko na smsach jade:crying:
kosa3033
 
Posty: 2
Rejestracja: śr wrz 15, 2010 4:32 pm

kod telefonu

Postautor: susfol » pn gru 27, 2010 9:57 am

Znacie jak odczytać kod telefonu ? nie jest nim 12345
susfol
 
Posty: 1
Rejestracja: pn kwie 26, 2010 4:24 pm
Lokalizacja: poland

Postautor: LuziQ » sob sty 01, 2011 6:35 pm

Nie jest możliwe odczytanie kodu zabezpieczającego. Aczkolwiek jest możliwość jego zresetowania. Wiąże się to niestety z utratą wszelkich danych w telefonie.
LuziQ
 
Posty: 45
Rejestracja: sob lis 27, 2010 8:26 pm

Postautor: Prestigio » sob sty 01, 2011 7:42 pm

Niekoniecznie. Można zresetować plikiem THE-NOKIA-UNLOCK.MDL. Wtedy chyba nie tracisz danych z telefonu
Zielony na forum to nie kolor!
Zielony to siła!
;D
Awatar użytkownika
Prestigio
 
Posty: 728
Rejestracja: sob lut 13, 2010 6:33 pm
Lokalizacja: Gorzów Wlkp

PoprzedniaNastępna

Wróć do [5530] Ogólne, Testy, Porównania i Recenzje

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron